Olokoto on yksi kopioiduimmista tilaratkaisuista. Vain yksi voi olla uniikki ja alkuperäinen, ja se on Olokoto. Olokoto on modulaarinen tilaratkaisu sinulle, joka arvostat kauneutta ja laatua sekä etsit jotain ainutkertaista. Olokodon muotoilu, viimeistellyt yksityiskohdat ja kansainväliset vaatimukset täyttävät sisustusratkaisut vastaavat vaativimpaankin makuun.
Mikä Olokoto?
Olokoto on uniikki tilaratkaisu. Olokodon kauneus hivelee silmää ja sen käytännöllisyys on vertaansa vailla.
Finished quality and modularity
Pienestä koostaan huolimatta Olokoto on funktionaalinen. Olokoto on rakennettu lähes kokonaan ilman listoja sekä viimeistelty huolellisesti. Olokodossa on tarkkaan mietittyjä teknisiä yksityiskohtia ja nykyaikaiseen asumisen räätälöityjä älyratkaisuja. Hyödynnämme vain laadukkaiden yhteistyökumppaneiden korkealaatuisia tuotteita.
Modulaarinen tilaratkaisu yrityksille
Olokodon pohjamitoitus perustuu ikiaikaisiin mittasuhteisiin 2:1. Klassiset mittasuhteet ovat tuttuja esimerkiksi japanilaisessa Tatami-mitoituksessa tai lapsille tutuissa Legon peruspalikoissa. Modulaarisuus mahdollistaa Olokodon laajennettavuuden myös jälkikäteen.
Olokodon tarina – uniikin tilaihmeen synty
Olokodon luoja, Ilmari Mäenpää syntyi inarinsaamelaisiin ja pohjoispohjalaisiin sukujuuriin Oulussa 1970-luvulla. Tuon ajan Oulussa oli lukemattomia arvokkaita puurakennuksia, jotka purettiin hyväkuntoisina teollistumisen hurmoksessa. Ilmarin vanhemmat hankkivat 1870-luvulla rakennetun ja kohtuullisen hyvin säilyneen hirsitalon kesänviettopaikaksi Oulun lähialueelta Kiimingistä.
PALO KESTÄVÄÄN KAUNEUTEEN JA KATSE KOHTI TAIVASTA
Aistiherkkänä synesteetikkolapsena Ilmari pohti lakkaamatta, miksi aikuiset eivät makaa lasten tavoin nurmikolla ja katsele taivaalle. Taivas on ääretön sekä täynnä uskomattomia värejä, liikettä ja lintuja! Samoin hän pohti, mikä oli 1800-luvulla rakennettujen Alatalonmäen talojen pitkän iän salaisuus.
Ilmari opiskeli Helsingin yliopistossa sekä Taideteollisessa korkeakoulussa tiede- ja taideaineita. Palo säveltämistä, taiteita ja estetiikkaa kohtaan oli valtava. Perhe palasi Ouluun ja pian alkoi kesäpaikan naapurissa olleen hirsitalon restaurointi. Jos kolmekymmentä vuotta hylättynä olleen rakennuksen materiaali olisi ollut muuta kuin hirttä, se olisi pitänyt varmuudella purkaa. Nyt Pohjois-Pohjalaisesta talovanhuksesta saatiin esteettisesti tinkimätön ja teknisesti nykyaikainen lapsiperheen koti.
Ilmari on aina halunnut sydämessään luoda jotain esteettisesti kaunista ja täysin uutta. Hän suuntasi intohimonsa ja huomionsa säveltämiseen, teknologiaan sekä kestävään arkkitehtuuriin. Tajuttuaan, että massiivirakenne on ainoa aikaa kestävä rakennustapa, hän alkoi suunnitella Olokodon perusfilosofiaa: ekologiset massiivipuurakenteet, taivaan ja luonnon esteettömään katselemiseen soveltuvat lasipinnat sekä modulaarisuus.
Aiemmin hirsipirteissä ikkunat olivat hyvin pienet, mutta rakennukset kasvoivat modulaarisesti perheen mukana. Moderni lasiteollisuus pystyy kuitenkin vastaamaan energiatehokkuuden tiukentuviin vaatimuksiin. Olokodossa syntyy täysin uniikki ”sisällä mutta ulkona” -kokemus.
Massiivipuu täydensi Olokodon peruspilarit
Ensimmäinen Olokoto julkaistiin Seinäjoen asuntomessuilla vuonna 2016. Aluksi tuotetta valmistettiin sopimusvalmistuksena isoilla hirsitehtailla lähes 200 moduulia. Pian kuitenkin selvisi, että perinteinen rakennusteollisuus on kaavoihin kangistunutta ja uudistumishalutonta. Oli aika perustaa oma tehdas.
Oma Olokoto-tehdas perustettiin Ouluun vuonna 2021. Aluksi tuotetta valmistettiin hirrestä, mutta pian Ilmari havaitsi hirren työstettävyyden haasteet. Vastaus löytyi onneksi hirsiperinteen jatkajaksi mielletystä CLT-massiivipuusta. Tämä tuote tuntui täyttävän koko toiveiden tynnyrin!
Tänä päivänä perheyritys Olokoto työllistää jo seuraavaa sukupolvea. Olokoto-kohteita on toteutettu ympäri maailmaa, ja yrityksen tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta.