Mikä on olokoto

Tutustu olokodon suunnittelun lähtökohtiin.

Asumisen uusi muoto - Mammuttikoti

Asumisen uusi muoto

Olokodon arkkitehtuurin puhdaslinjaisuus ja näkymän taivaalle avaava suuri lasikatto ovat rakennuksen ainutlaatuisia ominaisuuksia. Asunnossa on lasikuituinen piiloharjakatto. Lasikuitu on tuttu materiaali äärimmäisiin sääolosuhteisiin suunnitelluista purjeveneistä ja tarjoaa ylivoimaisen säänkestävyyden. Olokoto on saatavissa myös ilman lasikattoa. Rakennus on kansainvälisesti mallisuojattu ja sen teknisiä yksityiskohtia on patentoitu.

Olokodon asuinpinta-ala on 21 m2. Perusyksikön ulkomitat ovat 3500 × 7000 mm ja rakennus on modulaarisesti laajennettavissa myös jälkikäteen. Pienoiskodin suunnittelussa on huomioitu energian omavaraisuus ja minimaalinen jätevedentuotto. Painumaton hirsi tuo pienen kodin rakenteisiin jäykkyyttä ja hyvän lämmöneristyskyvyn. Hirsi on ekologinen ja terveellinen rakennusmateriaali niin suurissa kuin pienissäkin kohteissa.

Muuntuva olokoto - Mammuttikoti

Muuntuva olokoto

Olokodon pohjamitoitus perustuu ikiaikaisiin mittasuhteisiin 2:1. Klassiset mittasuhteet ovat tuttuja esimerkiksi japanilaisessa Tatami-mitoituksessa tai lapsille tutuissa Legon peruspalikoissa. Mittasuhteet mahdollistavat Olokodon laajennettavuuden myös jälkikäteen. Laajennettavuus onkin tietotaito, joka osattiin jo perinteisessä talonpoikaisarkkitehtuurissa.

Olokoto soveltuu hyvin laadukkaaksi hotellihuoneeksi, jonka käyttöönotto on kustannustehokasta ja hallittua. Rakennus on saatavilla myös täysin energiaomavaraisena ja vettä kierrättävällä suihkulla. Olokodon valaistus on toteutettu laadukkaalla led-teknologialla ja kattorakenteisiin on integroitavissa aurinkopaneelit. Avaruusteknologiaa hyödyntävä ja vettä kierrättävä suihku sekä jätteen polttava WC-ratkaisu mahdollistavat Olokodon sijoittamisen ilman kunnallistekniikkaa.

Suunnittelu - Mammuttikoti

Suunnittelu

Rakennuksen suunnittelija Ilmari Mäenpää on hionut revontulimatkailun mahdollistavaa arkkitehtuuria jo kevytrakenteisessa ja suositussa Olokolo-tuoteperheessä. ”Näkymä taivaalle avaa unohdetun ilmansuunnan. Se on ikkuna äärettömyyteen, siinä missä meren horisonttikin on ääretön. Mahdollisuus katsoa äärettömyyteen on ikiaikaista. Katsominen äärettömyyteen voi parhaimmillaan tarjota kiireiselle nykyihmiselle mielen seesteisyyttä”, Ilmari Mäenpää toteaa.

ProCache: v313 Render date: 2020-08-07 20:48:26 Page render time: 0.0714s Total w/ProCache: 0.1047s