Olokodon tekniikka

Olokodossa on tarkkaan miettittyjä teknisiä yksityiskohtia ja hyödynnämme vain laadukkaiden yhteistyökumppaneiden, korkealaatuisia tuotteita. Päivitämme tuotteen kumppanuusverkostoa jatkuvasti.

Perustus - Mammuttikoti

Perustus

Olokodon perustus voidaan tehdä kierrepaaluperustusten päälle, perinteiselle valettavalle sokkelille tai tasaisella ja painumattomalla alustalla vaikkapa harkkojen päälle. Olokodon paino on noin 7000 kg, riippuen varustuksesta.

Sähkölämmitys - Mammuttikoti

Sähkölämmitys

Mikäli Olokoto voidaan kytkeä sähköverkkoon, lämmitys- ja viilennysvaihtoehdoksi on hyödyllistä valita energiatehokas ilmalämpöpumppu. Mukavuuslämpöä saadaan lisäksi lattialämmityksellä. Edullisin lämmitysvaihtoehto kertahankintana on termostaatilla varustettu sähköpatterilämmitys. Mikäli Olokodossa on lasikatto, suosittelemme aina ilmalämpöpumpun ja pimennysverhojen yhdistelmää. Tämä yhdistelmä pitää lämpötilan miellyttävän tasaisena säällä kuin säällä.

Sähköistys - Mammuttikoti

Sähköistys

Olokoto voidaan varustaa pienellä sähköpääkeskuksella, jolloin pienasunto voidaan liittää sähköverkkoon. Kaikissa Olokoto-malleissa on valmiina 220v järjestelmään tarkoitetut sähköjohdot, vaikka niitä ei otettaisikaan käyttöön. Sähköverkkoon liitettävässä mallissa ovat luonnollisesti saatavilla kaikki mukavuudet ilmalämpöpumpusta astianpesukoneeseen.

Mikäli Olokotoa ei voida liittää sähköverkkoon, tuote voidaan varustaa katoille sijoittavilla aurinkopaneeleilla. Invertterivirtalähteen avulla saadaan jännite 220v pistorasioihin, mutta on huomioitava, että virta riittää ainoastaan valaistukseen, mobiililaitteiden lataamiseen ja muihin vähäisen virrankulutuksen laitteisiin. Lämminvesi voidaan tällöin tuottaa kaasukäyttöisellä vedentulistimella ja jääkaappi sekä uuni voivat olla kaasukäyttöisiä. Myös jätteenpolttava WC-ratkaisu toimii tässä tapauksessa kaasulla.

Vesi ja viemäröinti - Mammuttikoti

Vesi ja viemäröinti

Olokoto voidaan liittää vesi- ja viemäriverkkoon. Vedenlämmitys tapahtuu sähkö- tai kaasukäyttöisellä vedentulistimella. Viemäröinti on rakennettu sandwitch-lattiarakenteeseen ja putket kulkevat lämpöeristeen pinnalla. Käyttövesiputket kulkevat myös lämpöeristeen pinnalla ja ovat suojaputkessa. WC-istuin voi olla normaali vesihuuhtelumalli tai jätteen polttava.

Mikäli Olokotoa ei voida liittää vesi- ja viemäriverkkoon, tuote voidaan varustaa vettä kierrättävällä Orbsys-suihkulla. Käyttö- ja tiskivesi voidaan säilöä 50 litran vesisäilöön ja vedenlämmitys voidaan hoitaa kaasukäyttöisellä vedentulistimella.

Katto - Mammuttikoti

Katto

Olokodossa on lasikuituinen piiloharjakatto. Lasikuitu on tuttu materiaali äärimmäisiin sääolosuhteisiin suunnitelluista purjeveneistä ja tarjoaa ylivoimaisen säänkestävyyden. Olokoto on saatavissa myös ilman lasikattoa. Rakennus on kansainvälisesti mallisuojattu ja sen teknisiä yksityiskohtia on patentoitu.

Lasikuituvalmisteinen kattorakenne on kiinnitetty ylimpään hirsikehään. Mikäli Olokodossa on lasikatto, ikkunapintaan on saatavilla sähkölämmitys, jotta lumi saadaan pois talvella katolta. Suosittelemme lasikattoon aina lämmitystä sekä lasipintaan että vesiränneihin.

Olokodon vesikourut ja syöksytorvet ovat erikoisvalmisteiset ja rakenteeseen integroidut. Katon vedenpoistoratkaisut tulevat aina toimituksen mukana (ei näy mallinnuskuvassa).

Ilmanvaihto - Mammuttikoti

Ilmanvaihto

Varustamme Olokodot sähkötoimisilla tulo- ja poistoventtiileillä tai pienellä, lämmön talteenottavalla Pax-ilmastointikoneella. Ilmalämpöpumppu tehostaa ilman tasaista kiertoa ja pitää lämpötilan tasaisena. Hirsirakenteisen asunnon sisäilma on tuoksutonta, sillä eristeet ja seinämateriaalit eivät ime itseensä epämiellyttäviä tuoksuja.

Lämpöeristys - Mammuttikoti

Lämpöeristys

Ylä- ja alapohjan lämmöneristysmateriaalina käytämme 200mm suulakepuristettua polustyreeniä. Ilmatiivis eriste ei kerää kosteutta eikä epämiellyttäviä tuoksuja. Ikkunat ovat aina lämpöarvoltaan vähintään alle U 0,8 lämpöeristysluokassa. Pieni asunto tarvitsee minimaalisen vähän lämmitysenergiaa.

ProCache: v313 Render date: 2020-09-22 07:28:09 Page render time: 0.0796s Total w/ProCache: 0.1155s